Lokalt Konst och hantverk

Hantverksgruppen

Från Syförening till Hantverksgrupp! Varannan vecka samlas en grupp i sockenstugan för att skapa tillsammans.

Alla som är intresserade är välkomna!

För mer info kontakta Agneta Graffton tel 073 9604563

Ove Pihl

Efter ett långt liv som Art Director och bokformgivare finns det i dag äntligen lite mer tid att ägna den sanna konsten. Framgångsrika separatutställningar i Stockholm och Sörmland har ökat på självförtroendet.

På gården i Sörmland har Ove Pihl äntligen fått en egen atelje och all ledig tid tillbringar han där och inspireras av det mjuka Sörmlänska landskapet.

Husby Prästgård
070-667 98 00 ove@pageone.se

Gudrun Tollin

Några härvor garn och ett par stickor sätter igång skapartankarna – ska det bli en mössa, en halsduk, en tröja?

Att sticka är bland det roligaste jag vet. Jag tycker om att experimentera och prova på olika sticktekniker.
Mina tröjor stickar jag helt fritt – en bild, en bård, en stickteknik , ett garn sätter igång inspirationen och efter en enkel skiss lägger jag upp och stickar. Den skissade tröjan kan under stickningens gång ta en annan väg än den tänkta. Det tar ca 2 ½ till 3 mån att sticka en kofta och då stickar jag i genomsnitt 2-3 tim per dag. Jag har även spunnit och stickat i ull, silke, kamelhår, och hundhår. Numera stickar jag i ”köpegarn”, 1- och 2-trådigt ullgarn.

Héléne Edling

På hösten, när jorden ligger färdigplöjd och alla djuren är installade, slår jag mig till ro i favoritfåtöljen, tänder ett ljus och börjar arbeta med årets lammskinn. Jag syr vantar och barntofflor och ibland västar med handvävt tyg.
På våren, innan kalvningarna och lammningarna börjar, syr jag linneskjortor till herr och dam med handsydda knapphål och knappar i äkta horn.

Valla gård helene.edling@telia.com