Lokalt
Konst och hantverk


Image Image Image Image Image Image Image Image

Hantverksgruppen deltar i Konstrundan
Utställningsplats: Sockenstugan

Deltagare:
Johanna Graffton, smycken
Maud Johansson, textil
Gudrun Tollin, stickat
Agneta Sörlin Leijon, akvarell och foto
Inga-Lill Jävergren, stickat

Kontakt: Gudrun Tollin 0731 508 139
Hitta hit

Hantverksgruppen

Från Syförening till Hantverksgrupp! Varannan vecka samlas en grupp i sockenstugan för att skapa tillsammans. Deras alster auktioneras ut i samband av vårt Luciafirande.

Pengarna doneras till Kyrkan och vår förening.

Aktuellt Konstrundan 5-6 maj 2018

Gudrun Tollin

Några härvor garn och ett par stickor sätter igång skapartankarna – ska det bli en mössa, en halsduk, en tröja?

Att sticka är bland det roligaste jag vet. Jag tycker om att experimentera och prova på olika sticktekniker.
Mina tröjor stickar jag helt fritt – en bild, en bård, en stickteknik , ett garn sätter igång inspirationen och efter en enkel skiss lägger jag upp och stickar. Den skissade tröjan kan under stickningens gång ta en annan väg än den tänkta. Det tar ca 2 ½ till 3 mån att sticka en kofta och då stickar jag i genomsnitt 2-3 tim per dag. Jag har även spunnit och stickat i ull, silke, kamelhår, och hundhår. Numera stickar jag i ”köpegarn”, 1- och 2-trådigt ullgarn.

Héléne Edling

På hösten, när jorden ligger färdigplöjd och alla djuren är installade, slår jag mig till ro i favoritfåtöljen, tänder ett ljus och börjar arbeta med årets lammskinn. Jag syr vantar och barntofflor och ibland västar med handvävt tyg.
På våren, innan kalvningarna och lammningarna börjar, syr jag linneskjortor till herr och dam med handsydda knapphål och knappar i äkta horn.